A főzdénk

A KÖZÖS-ben megadjuk a megfelelő tiszteletet a helyi zöldségeknek, a saláták mindennapjaink központi szereplői! Hidegen, melegen, színesen, roppanósan. Kisebb-nagyobb salátatálakkal, óriás családi salátamandalával lehet a termelői zöldségeknek adózni. Ecetes uborka salit ne keress nálunk, hisz a KÖZÖS-ben friss fűszerek, izgalmas olajok, savanyított, aszalt, spirálizált, wokban karmellizált finomságok tartoznak a saláták alaptermészethez…

Amikor szezon van, nyári leveseket találsz  a napi étlapon – hideg paradicsom leves, citromos cukkini krémleves, sárgarépás lencseleves…frissítőn, táplálón, és természetesen, mindenmentesen.

Fogjuk meg két kézzel! Kézzel esszük a piac-ételeket – legyen szó gabonakolbászos sült zöldségtekercsről fűszeres csatnival, vagy zöldfűszeres mángold pitéről egy kis curris vega majonézzel, vagy az egyik kedvenc házi fasírtunkról… Ha kell, azért adunk hozzá tányért is.

Szereted a tepsiben sült ételeket? Ősszel-télen laktatóbb ételekkel készülünk, találsz nálunk hagyományos rakott ezt-azt, krémes krumplipürés pásztorpitéket, és persze lasagne-t minden formában…

Italok

Kávé minden formában. Házi limonádék, frissítő fermentek, gyömbérsör, jeges teák, indiai fűszeres teák, házi, növényi tejes italok.