IV. SZÉP KIHÍVÁS KERÉKPÁROS TELJESÍTMÉNYTÚRA,

AVAGY EL BÍRSZ-E SZÁMOLNI KÉTSZÁZIG?

A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete 2018. május 6-án immár negyedik alkalommal szervezi meg a SZÉP Kihívás kerékpáros teljesítménytúrát. Több mint kétszáz kilométer két keréken, ellenőrzőpontokkal, mindenki előtt nyitva álló lehetőséggel, hogy próbára tegye magát, és kiderüljön, képes-e ezt a szimbolikus, egyben nagyon komoly teljesítményt kihozni magából.

http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/242 & www.facebook.szepkihivas.hu

2015 – I. SZÉP Kihívás
2015 – I. SZÉP Kihívás

A teljesítménytúra Kecskemét városa körül zajlik, annak közigazgatási határaain kívül, alacsonyforgalmú közutakon. Kvázi tét nélkül tesztelheti le magát bárki, hiszen a kialakítás lehetővé teszi, hogyha valaki végzetesen elfáradna, kis pihenés után gyorsan visszaérhessen a túraközpontunkhoz. A SZÉP Kihívás egyben felkészülés is a késő tavasszal, kora nyáron megrendezésekre kerülő egynapos Balaton-kerülésekre, ahol ugyanez a szimbolikus 200 km vár a résztvevőkre, azzal a különbséggel, hogy ott körülményesebb menet közben meggondolni magunkat, hiszen mondjuk Keszthelyről nehézkes visszaérni Balatonvilágosra.

Az eddigi szervezések várakozásunkon felül sikerültek. Az első alkalommal 119, a második évben 212, tavaly pedig már 350 részvevő indult el rajta, és mindhárom esetben nagyjából kétharmaduk teljesítette is szintidőn belül, vagyis elszámoltak velünk egészen kétszázig, és egy kicsit azon is túl. Ami különösen jól esik számunkra, hogy mindenki dicséri a szervezést, viszik a jó hírünket sokfelé az országban.

Sajtócikk: http://hiros.hu/iii_-szep-kihivas-%E2%80%93-az-alfoldi-bringasok-balaton-kore

2016 – II. SZÉP Kihívás
2016 – II. SZÉP Kihívás

Tavalyi sajtómegjelenések képgalériák: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/231

Résztvevői beszámoló: http://www.merkaptse.hu/cikk.php?hid=487

A rajt együtt zajlik, a mezőny rendőri segítség mellett egy csapatban teszi meg az első kilométereket. Majd az elengedés után mindenki a maga urává válik, és saját tempójában – ahogy neki kényelmes – teljesítheti a SZÉP Kihívást.

A túra végén emléklapokat osztunk, illetve díjazzuk a legfiatalabb és legtapasztaltabb résztvevőinket, külön a hölgyek és az urak között, de odafigyelünk parasportoló teljesítőinkre is. Sorrendet nem hirdetünk, ezzel is kiemelve, ez nem verseny, hanem hagyományos értelemben vett teljesítménytúra, ahol önmagunk legyőzése a cél. Frissítőpontokat állítunk fel, illetve a célban is igyekszünk biztosítani némi kalória-utánpótlást.

Mindezt közösségi munkában, illetve szponzoraink segítségével, minimális nevezési díj ellenében tesszük. Szeretnénk ezt az állapotot minél tovább fenntartani, ugyanis így hozzáférhető a legtöbb ember számára egy ilyen szabadidős program. Fontosnak tartjuk, hogy az egészséges életmód, a testedzés, annak népszerűsítése minél több ember számára adott legyen, az üzenet minél több helyre eljuthasson.

2017 – Drónvideó
2017 – III. SZÉP Kihívás
2017 – III. SZÉP Kihívás

A Kecskeméti Televízió hosszabb riportfilmet készített a tavalyi tömegrajtunkról:

2017 – Tömegrajt

Célunk, hogy a SZÉP Kihívás néhány év alatt komoly, országosan is elismert rendezvénnyé nője ki magát, hiszen már az eddigi alkalmakkor is jöttek bringások Szegedről, Vácról, Veszprémből, Budapestről, Keszthelyről, Balassagyarmatról, és még az ország számos pontjáról. Tartalmas és hasznos szabadidő-eltöltési programot kívánunk biztosítani a sportolni vágyók számára, mely emberközeli és barátságos hangulatú, és segítőn kínálja a lehetőséget mindenki számára, hogy kipróbálja magát, el tud-e számolni kétszázig.

Legutóbb egész sokaknak, az indulók mintegy kétharmadának sikerült Kihívásunknak megfelelni: http://kerekparosklub.kecskemeten.hu/node/229

Az esemény névadó támogatója a SZÉP Kerékpár Szaküzlet és Szerviz.

Az esemény fővédnöke Boronkay Péter, kétszeres paratriatlon-világbajnok, riói paralimpiai résztvevőnk.

A civilizáció kényelméhez szokva keressük-kutatjuk folyamatosan a kihívásokat, hogyan lehet kipróbálni, mire képes a sokkal szélsőségesebb terheléshez tervezett testünk, hol vannak a határaink. Már száz kilométerre is azt gondolhatnánk, hogy nem hétköznapi elvetemültség szükséges hozzá, hiszen olyan, mintha valaki Kecskemétről Budapestre, egészen a Lánchídig tekerne, pedig kényelmes tempóban ez a lehetőség bárkiben ott lapul. Ezt megduplázni, mindössze 12 óra alatt, az már komoly sportteljesítmény, dicsőség, igazi kihívás, SZÉP Kihívás.

Barna Imre, Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete
20/980-2079
Szép Miklós, Szép Kerékpár Szaküzlet és Szerviz
20/971-6111
info kukac szepkihivas.hu
tura kukac kerekparosklub.kecskemeten.hu

  • 255
    Shares