Mi is pontosan az Átalakulás kezdeményezés?

Innen: WikiAtalakulo
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

UrF8d1 <a href="http://bwngiupymvsm.com/">bwngiupymvsm</a>, [url=http://zfxwaycsotpn.com/]zfxwaycsotpn[/url], [link=http://dleraqjqasyi.com/]dleraqjqasyi[/link], http://jvhswpnxrjrl.com/

Honnan "alakulunk át"?

Úgy tűnik, hogy minden iparral rendelkező ország abban a hitben működik, hogy az energiafogyasztás, a károsanyag-kibocsátás és a környezeti terhelés jelenlegi magas szintje vég nélkül folytatódhat.

A fejlődő országok túlnyomó részt szintén erre az életmódra igyekeznek berendezkedni. Azonban az energiaforrások bármely racionális vizsgálata, a gazdasági egyenlőtlenségek, a csökkenő jólét vagy a több millió embert érintő ökológiai válság és éghajlati káosz mind azt mutatja, hogy ez így már nem mehet tovább sokáig.

Mi azt valljuk, hogy ettől a tarthatatlan életmódtól való eltávolodás legjobb közege a környezetünkben található közösség, a legjobb időpontja pedig a most.

rWbUGo <a href="http://jhonkdgjfybl.com/">jhonkdgjfybl</a>, [url=http://iqryomfiliqd.com/]iqryomfiliqd[/url], [link=http://qyowfysejzua.com/]qyowfysejzua[/link], http://jaibpmntudhw.com/

Ahogy a gyakorlatban mindez kinéz

Egy, az olcsó energiaellátás beszűkülése (olajhozamcsúcs), az éghajlatváltozás és a növekvő gazdasági válság miatt aggódó kis csoportnyi ember találkozásával kezdődik. Ez a csoport felismeri, hogy:

- az éghajlatváltozásra és az olajhozamcsúcsra azonnal reagálni kell.

- A kevesebb energiát felhasználó élet kialakítása elkerülhetetlen. Jobb előre felkészülni, mint megijedni.

- Az ipari társadalom elvesztette az energiahordozók hiányával való megbirkózáshoz szükséges rugalmasságát.

- Együtt kell cselekednünk, most.

- Egy, a Földhöz hasonlatos véges rendszerben megteremteni kívánt végtelen fejlődés lehetetlen.

- Nagy találékonyságról és intelligenciáról tettünk tanúbizonyságot az energiafelhasználás felpörgetésének 150 éve alatt. Semmi akadálya nincs tehát annak, hogy ugyanezeket és további értékes tulajdonságainkat használjuk fel a Naphoz és levegőhöz vezető, gödörből történő kilábalás során.

- Ha elég korán tervezünk és cselekszünk, valamint kihasználjuk a kreativitásban, együttműködésben és a helyi közösségekben rejlő erőt, a mai élethez képest egy sokkal gazdagítóbb és kiteljesedettebb jövőt építhetünk, amely kíméletesebb a Földhöz, miközben jobban is kapcsolódik hozzá.

Ez a kis kezdeményező csoport tanulni kezd az Átalakulás modelljéről, amelyet helyi körülményeihez igazít azért, hogy közösségének tagjai közül egyre több embert vonhasson be a folyamatba. Néhányan tanfolyamokon vesznek részt, mások könyveket vesznek vagy megnézik az "Átalakulásban 1.0" című filmet, sokan pedig ezen a weboldalon fognak információt keresni arról, hogy hogyan működik az Átalakulás vagy hol találnak a közelükben embereket / kezdeményezéseket / projekteket.

Ezután:

- fel kell hívni a figyelmet az olajhozamcsúcsra, az éghajlatváltozásra, valamint a szén-dioxid kibocsájtás csökkentését és a rugalmasság újraépítését célzó méltányos és közösség-centrikus folyamat elindításának szükségességére;

- lépjen kapcsolatba már működő csoportokkal, ideértve a helyi önkormányzatot is;

- tartson olyan rendezvényeket, amelyek elősegítik újabb csoportok alakulását, szem előtt tartva az élet legfontosabb területeit (élelem, energia, közlekedés, egészség, a változás pszichológiája, gazdaság, megélhetés stb.).

Minden ilyen csoport gyakorlati projekteket indít, mint amilyen a közösségi mezőgazdaság, a közösségi közlekedés, a helyi pénz, a magcserebere, az eszközkölcsönző, az energiamegtakarítást elősegítő klub, a városi gyümölcsös, az újratanuló osztály vagy a szigetelő brigád. A munka során más emberek is bevonódnak.

A kezdeményezés során gyűjtött tapasztalatok mentén gyakran kialakul egy közösségi jövőképalkotó folyamat, amely felismeri a szén-dioxid kibocsájtás és a kőolaj-alapú üzemanyag-használat mielőbbi megszüntetésének fontosságát, illetve hogy az arra való várakozás helyett, hogy valaki egy KEVESEK számára jól működő jövőt hozzon létre, elengedhetetlen egy MINDENKI számára élhető jövő kialakítása.

A csoportok megkezdik hivatalos energiafelhasználást csökkentő tervek kialakítását, valamint helyi gazdaságuk újjáépítését, például helyi energiaszolgáltató cégek, szociális vállalkozások és közös élelemtermelő szövetkezetek megalapításával.

Ez a szervezett helyi válasz az olcsó olaj miatt elvesztett rugalmasságunk visszaszerzését, a kulcsfontosságú forrásokhoz való hozzáférés egyenlőtlenségeinek átgondolását, és a közösség szén-dioxid kibocsájtásának drasztikus visszaszorítását célozza.

Ezek a kezdeményezések általában nem kérnek engedélyt munkájuk megkezdéséhez - csak nekiállnak csinálni, miközben megosztják másokkal sikereiket, kudarcaikat, reményeiket és félelmeiket.

Ahonnan indulunk, járatlan út vezet...

Mi a helyzet az önkormányzatokkal, kormányokkal és vállalatokkal?

Amikor a folyamatról beszélve a közösségek által kiváltható hatás erejét hangsúlyozzuk, nem azt állítjuk, hogy a kormányok vagy a vállalatok nem számítanak, hiszen pontosan tudjuk, hogy mennyire fontosak. Azt mondjuk viszont, hogy a legtöbb ember számára saját közössége az a közeg, ahol a leggyorsabb és legerőteljesebb hatást tudja elérni. Úgy sejtjük, hogy amikor a kormányok látják majd, hogy a közösségek mire képesek az átalakulás érdekében, könnyebben hozzák majd meg azokat a döntéseket, amelyek a folyamat támogatásához szükségesek.

EOLTeS <a href="http://lktzwhkooqmf.com/">lktzwhkooqmf</a>, [url=http://wpksfxlpczdu.com/]wpksfxlpczdu[/url], [link=http://gtgvuoncjyhd.com/]gtgvuoncjyhd[/link], http://gtyvtttkexod.com/