Közösségi tér

A „KÖZÖS” olyan közösségi konyha és kávézó, ahol minden a helyi közösségről, a helyi élelmiszerről, és a zöld tudatosságról szól. A Wekerlei kispiaci napokon is érdemes ide betérni, jót beszélgetni, és egészséges, helyi alapanyagokból készült, finom ételeket fogyasztani. Saját dobozban haza is lehet vinni belőle. A KÖZÖS-ben minden a kistermelőkről, az egészséges és környezetkímélő ételekről, és a tudatos közösségről szól. Kistermelőktől szerezzük be az alapanyagokat, mindenben a minimális környezeti terhelésre és a maximális boldogságra törekszünk. Tudjuk, hogy minden kicsi lépés, ha közösen tesszük, milyen sokat ér, meg persze együtt vidámabb is. Álmunk, hogy közösen találjuk meg azt az életformát, amivel klímabaráttá alakulhatunk a mi emberséges Wekerletelepünkön. Számítunk rád is, hogy beleteszed azt, amit tudsz, a közösbe…

A közösségi konyha és kávézó a piacnapokon tart nyitva, azaz kedd, péntek délelőtt és csütörtök délután. Szívesen látjuk a gyerekeket, sőt számítunk rájuk! Fontos nekünk, hogy ők is otthon érezzék magukat nálunk és a kispiacon is. Gyereksarkunk értelmes játékokkal várja őket. A rendes nyitva tartáson túl figyeld aktuális főző – sütő – befőző foglalkozásainkat, ahol számos ötletet leshetsz el, sokat tanulhatsz, hogy a saját és családod, vagy akár a barátaid életét zöldebb mederbe tereld. Teázhatsz mindezek mellett, a fiatalok által szervezett jövő-szövő teaházban, vagy vitázhatsz, véleményt cserélhetsz ökokaszinónkban, de részt vehetsz közösségi vasárnapi ebédünkön is, vagy találkozhatunk a vasárnap a vásárban. A konyhán túl vár javítóműhelyünk, és zacskóvarrodánk, és még véletlenül se habozz, ha zöld szemléletformáló programot szerveznél, tartanál, vagy növényi alapú étellel kapcsolatos gyakorlati programról álmodsz. Keress minket!

A piac

A Wekerlén, a Gutenberg körúton található kispiac 2019-ben egy Tér-Köz pályázatnak köszönhetően megújult. A pályázat feltétele volt a közösség bevonása a pályázat kidolgozásába. A közösségi tervezésnek köszönhetően épülhetett közösségi tér, közösségi konyha, valamint egy kültéri kemence építésének feltételei is megteremtődtek.

A piacon kedd és péntek délelőtt van hagyományos piacnap, csütörtök délutánonként, (19 óráig) őstermelői piac. A kistermelői áru mindennapos jelenlétét kifejezetten fontos tényezőnek tartjuk. A kistermelők jelentik számunkra a jövőt. Minden nehézség ellenére még mindig ők biztosítják az emberiség számára szükséges élelmiszer 85%-t. Fontos, hogy a KÖZÖS-ben a piacon beszerezhető, termelői áruból készüljenek ételeink.  Legfrissebb információkat a wekerlei kispiacról a Facebook oldalon találsz.