2021.11.30. –
2021.12.03.
HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK
Leves Gyömbéres sárgarépa krémleves Sárgaborsó leves füstölt zeller “tepertővel” Argentin paradicsomos tökleves Kókuszos thai leves
Céklás vegaburger szezámos Panel Pék zsemlében, pirított hagymával, csemege ubival és tormás coleslaw-val Almás rakott burgonya reszelt vegán “sajttal”, cékla salival Vegán carbonara tészta füstölt magyar tofuval, császár salátával Pakora (zöldségek indiai csicseris bundában) kunsági rizzsel, krémes masala mártással

Ételeink soha nem tartalmaznak pálmaolajat, a zöldségek Cegléd környéki kistermelőktől vagy a Zsámboki Biokertészetből származnak.

A főzdénk

A KÖZÖS-ben megadjuk a megfelelő tiszteletet a helyi zöldségeknek, a saláták mindennapjaink központi szereplői! Hidegen, melegen, színesen, roppanósan. Kisebb-nagyobb salátatálakkal, óriás családi salátamandalával lehet a termelői zöldségeknek adózni. Ecetes uborka salit ne keress nálunk, hisz a KÖZÖS-ben friss fűszerek, izgalmas olajok, savanyított, aszalt, spirálizált, wokban karmellizált finomságok tartoznak a saláták alaptermészethez…

Amikor szezon van, nyári leveseket találsz  a napi étlapon – hideg paradicsom leves, citromos cukkini krémleves, sárgarépás lencseleves…frissítőn, táplálón, és természetesen, mindenmentesen.

Fogjuk meg két kézzel! Kézzel esszük a piac-ételeket – legyen szó gabonakolbászos sült zöldségtekercsről fűszeres csatnival, vagy zöldfűszeres mángold pitéről egy kis curris vega majonézzel, vagy az egyik kedvenc házi fasírtunkról… Ha kell, azért adunk hozzá tányért is.

Szereted a tepsiben sült ételeket? Ősszel-télen laktatóbb ételekkel készülünk, találsz nálunk hagyományos rakott ezt-azt, krémes krumplipürés pásztorpitéket, és persze lasagne-t minden formában…

Italok

Kávé minden formában. Házi limonádék, frissítő fermentek, gyömbérsör, jeges teák, indiai fűszeres teák, házi, növényi tejes italok.